Австралийската диетоложка Ребека Гауторн разкри кои са ползите от различните видове шоколади, като сравни калоричността им, пише в. „Дейли мейл.“
Наред с млечния и тъмния вариант, специалистката анализирала и веганския шоколад, при който не се използва мляко и други животински продукти.
Напук на очакванията, с най-малка калоричност се оказал млечният шоколад. Той съдържал два пъти по-малко наситени мазнини, в сравнение с веганския, който от мнозина се счита за по-полезен. Тъмният шоколад също отстъпил на млечния по тези показатели, но в по-малка степен, пише NOVA.
„Ако вие предпочитате тъмния или веганския шоколад, продължавайте да ги консумирате“, казва Гауторн. „Но ако ги предпочитате само заради калоричността им и ги считате за по-полезни, по-добре си похапвайте от млечния“.
**Президентът Радев обяви остри критики срещу управлението на казуса "Лукойл": Нарушения на Конституцията и правовата…
**Деница Сачева: „Румен Спецов е професионалист с опит, а бюджетът за 2026 г. е единственият…
**ТРАГИЧНО ПТП НА АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ВЗЕМА ТРИ ЖИВОТА** Трима души загинаха, а един е тежко…
**Скандал около сина на евродепутата Радан Кънев: 17-годишен младеж задържан с наркотици** В ранните часове…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тиха…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тихо…
Leave a Comment