Борисов с първи коментар: Печелим парламентарни избори за пети пореден път (ВИДЕО)

blank
кадър: Facebook
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде първия си коментар след изборите късно снощи. Той направи изявление във Facebook профила си, в което поздрави българите, че са гласували въпреки пандемията и благодари на всички медицински лица, които продъжлават и до днес да лекуват хора и да ваксинират.

Той благодари на партията си, която по думите му показала, че може да се справи прекрасно.

„Без втори, трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно. За пръв път работихме така, както трябва да работи една партия”, добави Борисов, който изтъкна, че ГЕРБ печели парламентарни избори за пети пореден път.

Борисов посочи, че за него е най-добре да има максимално голяма представителност в парламента, защото истинската политика се правела там.

„Чувам изказвания от типа „важно е, че няма да е Борисов”. Разбира се, и без петел ще съмне, и без Борисов, и без ГЕРБ, и без вас. Но имате ли по-опитен от мен? Има ли някой по-голяма международна подкрепа? Някой, който да се е справял с три кризи – финансова, миграционна или пандемията сега”, категоричен беше той.

Борисов заяви, че в сравнение с колегите си, той познава много по-добре Европа и света – как работят институциите.

„Предстоят най-важните месеци тази година, докато влезе в сила Планът за възстановяване. България може да изглежда действително още по-добре и да се промени. Никога не съм казвал, че сме идеални. Затова и не чета, знам какво говоря и каква отговорност нося”, обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов се радвал, че толкова партии влизат в парламента, защото му омръзнало сам да носи отговорност.

„Знаете ли мили мои колко е лесно да съберем няколко попа и ние и да ви гледаме сеира в парламента. Няма да се справите. Нямате експертиза, нямате хора, не разбирате ли. Трябва да се учите, а ние имаме огромен потенциал. Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не можем тази година да бъдем толкова консолидирани, защото светът и Европа ни гледат”, коментира Борисов и допълни, че няма ли стабилна политическа обстановка, нищо няма да се получи.

„Слушам, че тези с по 4%, 5%, 9% щели да правят нещо анти-ГЕРБ и анти-Борисов. Честито! Направете го! Но само си спомнете какво стана с кабинета на Орешарски, когато не си спечелил изборите. Ти нямаш морала, нямаш правото да излезеш и да кажеш: „Аз съм по-достойният”, защото не си”, добави Борисов.

Той отчете и това, че до този момент „всички признавали изборите”. „Действително имаше машини, имаше организация и хората се справиха”, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Борисов се обърна и към опонентите си: „Мили мои, опоненти, познавам ви всичките. Всичките сте работили с мен или голямата част. Израдвайте се хубаво, вече сте в парламента. Станахте депутати. Нали това беше зорът още от лятото. Искахте преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. Видяхте – най-мирната, най-толерантната, най-позитивната, най-евтината кампания, я проведохме ние”, посочи той.

„Аз ви предлагам мир. Аз ви предлагам да сложим експертите, да сложим хората, да поемем отговорност и да направим за България до декември максимални усилия, за да излезем от пандемията и да тръгнем нагоре. Тогава вече всичко е ясно”, заяви Борисов.

Той призова да се помисли кое е стабилно и кое не. „Уж „Съединението прави силата”. Това ни е гербът. Хайде да видим можем ли да се обединим в името на държавата. Досега казвахте, че народът не ни иска и иска вас. Хубаво, но имаш 5%, 4%, 9%, ние имаме 25% и това е без значение”, обясни Борисов, като пожела да се избере най-доброто, което може да свърши работа.

„Честито на всички победители! Щом си се явил на избори и някой е гласувал за теб, независимо колко са ти големи процентите, ти си победител”, завърши изявлението си Бойко Борисов.

По последни данни от паралелното преброяване на 75 процента от извадката „Галъп“ дава резултат за ГЕРБ-СДС – 25,7%, а „Тренд“ – 25,8%.

- Реклама -