Над 1000 души бранят плаж Карадере. Каква ще е съдбата му

113

Само за броени дни над 1000 души изпратиха становище за запазване на плажа Карадере. Това е едно от най-хубавите и запазени кътчета по родното Черноморие. 

Стотици граждани се включиха в обсъждането на ескиз на общ устройствен план на Община Бяла. Това се случи в края на месец март. Въпреки, че сроковете за реакция бяха кратки, над 1000 граждани подадоха становища срещу представения от Община Бяла план за масивно застрояване в района на последния неразрушен черномoрски плаж Карадере, предаде fokus.

Интересно е да се отбележи, че само за 3 дни, само изпратените с копие до letssavekaradere, становища за запазването на Карадере и на незастроените места по Черномориетоса, са 984. Вече са над 1000, съобщават на страницата си във „Фейсбук“ от инициативата „Да спасим Карадере“.

Срокът за изпращане на становища за идейния проект на Бяла приключи вчера в полунощ. Организаторите съобщават на своята страница във „Фейсбук”, че се очаква отговора на проектаkнтите, общината и Възложителят МРРБ дали ще се съобразят да запазят Карадере и природата, а Бяла да не се превръща в поредния презастроен курорт, с комплекси.

Очаква се също така официалното обществено обсъждане на финалния вариагнт на проект на ОУП.