Трафикант пусна две невръстни деца от 4-метрова стена между САЩ и Мексико (ВИДЕО)

106

Две малки дечица бяха повдигнати и спуснати от върха на 4-метрова стена, маркираща американо-мексиканската граница, посреднощ, съобщи агенцията Франц Прес

Контрабандистът  е бил заловен от  от американската митническа и гранична защита

„Във вторник вечерта агент на Санта Тереза е заснел контрабандист, който изпуска две малки деца от върха на приблизително 14 фута висока (четири метра) гранична бариера“, се казва в изявление на CBP.

Децата са били отведени до станция за CBP в Санта Тереза, Ню Мексико, за да бъдат прегледани от медицинския персонал, и след това  са били транспортирани до местната болница като предпазна мярка. CBP заяви, че момичетата ще останат задържани от агенцията.

„Ужасена съм от начина, по който тези контрабандисти злобно са изпуснали невинни деца от 14-метрова гранична бариера снощи,“ заяви главният патрулен агент Глория Чавес в изявление.

Той заяви, че американските агенти работят с мексиканските власти, за да идентифицират виновните.

„Ако не беше бдителността на нашите агенти, използващи мобилни технологии, тези две деца щяха да бъдат изложени на суровите пустинни условия в продължение на часове“, каза Чавес.

Съединените щати са изправени пред увеличаване на пристигането на мигранти на южната граница на страната, предимно от централноамериканските, които казват, че бягат от бедността и насилието в собствените си страни.Напоследък средно 500 непридружени деца преминават всеки ден.

Администрацията на президента Джо Байдън е изправена пред нарастващ натиск за справяне със ситуацията и критики относно начина, по който непридружените непълнолетни са обгрижвани, докато са под ареста на правителството на САЩ.

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова