В САЩ бракуваха 15 милиона дози от ваксините на Johnson & Johnson

532

15 милиона дози от ваксината на Johnson & Johnson бяха блокирани в Америка. Главната причина затова е технологична грешка, предизвикана в завода на компанията в град Балтимор, щата Мериленд

Съобщава се, че работници в завод в Балтимор, управляван от Emergent BioSolutions, (производствен партньор на Johnson & Johnson и AstraZeneca) случайно са смесили съставките на едната ваксина с другата и това станало причина за бракуването на огромното количество дози според New York Times.

Грешката няма да засегне дозите, които се доставят и използват в цялата страна, тъй като тези дози са произведени в Холандия. Всички бъдещи доставки на ваксината – десетки милиони дози през следващия месец – обаче трябваше да дойдат от завода в Балтимор.

Независимо от това, федералните служители очакват да имат достатъчно дози, за да постигнат целта на президента Байдън да осигури достатъчно ваксина за имунизация на всеки американски възрастен до края на май, тъй като Pfizer-BioNTech и Moderna доставят ваксини по или преди графика.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова