Нидерландци си отглеждат канабис във Великотърновско (СНИМКИ)

1058
blank
Снимка: МВР

Криминалисти от РУ-Дряново разкриха миниоранжерия, изградена в къща в с. Косарка

Иззети са голямо количество канабис и таблетки екстази, задържани са двама мъже, операцията е проведена под надзора на прокуратурата

Вчера, в условията на неотложност, криминалисти на РУ-Дряново предприемат  претърсване на къща  в село Косарка, обитавана от 53-годишен нидерландски гражданин и 54–годишна негова сънародничка. В рамките на процесуално-следствените действия е установено, че една от стаите на дома била приспособена и оборудвана за оранжерия за отглеждане на канабис. Иззети са рефлекторна лампа, два вентилатора, електронен термометър и други вещи, способствали за отглежданите канабисови растения. Иззети са и 15 растения, като отделената листна маса е с тегло 1118 грама, близо 400 г суха зелена листна маса, дали характерната индексация за канабис при наркотеста, таблетки екстази.

blank
Снимка: МВР

Двамата чужди граждани са задържани по реда на ЗМВР за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.354а ал.3 и ал.354в от НК, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

blank
Снимка: МВР
- Реклама -