Вчера стана ясно, че заведенията за хранене отварят врати отново на 1-ви април, но само при определени условия. Ще работят единствено тези, които имат открити тераси, а работното време ще е от 6 сутринта до 23 часа вечерта.
Оказва се обаче, че едва 14% от бранша са съгласни да отворят при тези условия. Какви са опасенията им?
„Статистиката може да не е точно такава. Направихме анкета за нагласите на колегите. Само 14% казаха, че искат да се отворят първо градините. Колко ще са реално, ще видим утре”, обясни пред NOVA председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.
Той добавя, че тези мерки са „бавна смърт” за бранша.
„При тези температури за април много малка част от колегите ще могат да работят нормално. Много голяма част няма да отворят, защото няма да могат да получат компенсации. Няма разписана програма за месец април”, обясни още Коларов.
По публикацията работи: Мариела Анастасова
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment