Пуснаха под гаранция обвиняеми за смъртта на 8-годишно дете в Мездра

116

Мъжът, който беше задържан след смъртта на 8-годишно дете в Мездра, беше пуснат под гаранция от 5 000 лева. Детето беше смъртоносно простреляно в дома на обвиняемия. 

Откриха мъртво 8-годишно дете на улицата

Днес Врачанският окръжен съд отмени определението на Районен съд – Мездра за постоянно задържане под стража. Гаранцията трябва да бъде внесена в 10-дневен срок, информира NOVA.

Официално: Ето кой е обвиняем за смъртта на детето от Мездра

Сред мотивите на съда за по-леката мярка са, че задържаният не е осъждан, регистриран е като земеделски производител, не поддържа контакти с криминално проявени лица. Според магистратите той се ползва с добро име в обществото и има постоянен адрес на територията на града, където реално пребивава и няма опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Екшън в Мездра: 70 души опитаха да нахълтат в къщата, в която загина 8-годишно дете (ВИДЕО)

Мъжът беше обвинен за това, че на 8 януари 2021 г. в Мездра е държал огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност при съхранението му. В резултат на това е последвала смъртта на детето, като „деецът не е искал и допускал това“. Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

По публикацията работи: Мариела Анастасова