Подробности за трагичния инцидент с 3 жертви край Козаревец

981

Тежката катастрофа по пътя София-Варна е станала късно снощи около полунощ. Сблъскали са се автобус и тежкотоварен автомобил. Инцидентът е станал край великотърновското село Козаревец. Трима души са загинали

„Снощи в 23:35 е получено съобщение за тежко ПТП в района на село Козаревец. Установяват, че са се сблъскали автобус, пътувал от София за Добрич, и тежкотоварен камион, пътувал от Добрич. Жертвите са двамата шофьори – на автобуса и камиона, и пътник, който е бил на седалката зад водача. В следствие на ПТП са предприети процесуално-следствени действия“. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата и полицията по повод трагедията.

„Етап“: Автобусът и шофьорът имат всички необходими валидни документи

В автобуса е имало шестима пътници. Четирима от тях са са пострадали леко, един от пътниците не е пострадал въобще.

„На местопроизшествието са установени обективни находки, от които може да се направят изводи при какви обстоятелства е станало пътнотранспортното произшествие. Но мисля, че е прибързано преди заключението на вещите лица да се правят изявления“, каза наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров.

„Версиите са няколко, но ние смятаме, че има основания да се предполага, че едното моторно превозно средство е напуснало лентата си за движение и има сблъсък в насрещната лента“, каза той.

Предстои да бъдат назначени множество експертизи, които да установят причините за сблъсъка. Продължават процесуално-следствените действия по случая. Все още не е ясна причината, довела до сблъсъка. Времето е било неблагоприятно и настилката е била мокра, уточни представител на ОДМВР-Велико Търново.

Двете превозни средства са силно деформирани и е трябвало да бъдат репатрирани. Предстои да се изясни дали има алкохол в кръвта на водачите.