Според Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията, ръстът на заразените с COVID-19 не е дошъл от ресторантите и хотелите.
Хората са спокойни, напълниха се заведенията при спазване на всички противоепидемични мерки, имаше и много проверки. Имал съм 14 проверки за 14 дни без никакви нарушения. Но накрая пак сме затворени“, заяви Алибегов, предаде NOVA.
„Само 75:0 може да ползваме, бизнесът не е конструиран да живее от компенсации и помощи, трябва да работим. Няма доказано огнище в заведение, но целият здравен PR минава през нас“, смята той.
Той припомня, че хиляди проверки на заведения в цялата страна са направени без да се установят нарушения.
„Много повече заведения отколкото са заявили няма да се съобразят с локдауна. Ако на 10-тия ден някой си мисли, че може да закачи още няколко дни, седмица, месец, това няма да се случи. Ще отворим след 10-тия ден. Този локдаун е най-скъпият“, заяви Алибегов.
„От 1 година нямаме никаква предвидимост, ако ни бяха казали, че за 5 месеца ще бъдем затворени, за да се борят с пандемията, може би така щеше да е по-лесно за целия бизнес“, коментира той.
Според него 105 000 са заетите в бранша на трудов договор, а с другите стават 300 000, те не се обезщетяват с нищо.
„Не може да оставиш 300 000 човека на улицата без да си сигурен, че са виновни“, каза още Алибегов. А хората вече масово избягват този бранш, не искат да работят в него.
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment