Google отпуска 25 милиона долара в помощ на жените предприемачи

46

Главният изпълнителен директор на Google, обяви че компанията ще помогне на един милион жени да станат предприемачи

В опит да подпомогне за икономическото овластяване на жените в Индия и по света, главният изпълнителен директор на Google и Alphabet Сундар Пичай заяви, че ще даде 25 милиона долара безвъзмездни средства за организации с нестопанска цел и социални предприятия в Индия и по света, пишат от The News Minute

По повод Международния ден на жените Пичай също се ангажира да помогне на 1 милион жени от селските райони Индия да станат предприемачи чрез бизнес уроци, инструменти и наставничество, като част от програмите на Google Internet Saathi.

„Жените са почти два пъти по-склонни да загубят работата си по време на пандемията и около 20 милиона момичета са изложени на риск да не се върнат на училище. Имаме възможността да изградим бъдеще, което е по-равно и по-приобщаващо – и трябва да го направим „, каза Пичай по време на виртуалното събитие „Google за Индия „.

Изпълнителният директор на Google добави, че успехът на програмата на програмата „Internet Saathi“ е показал, че техническият достъп и грамотност могат да помогнат на жените да разгърнат пълния си потенциал и да подобрят своя поминък.

„В Индия през последните няколко години инвестирахме повече от 40 милиона долара заедно с предприемачите, иноваторите, нестопанските организации, които вършат невероятна работа“, заяви Жаклин Фулър, вицепрезидент в Google и президент на Google.org по време на виртуален брифинг.

Компанията също така обяви безвъзмездна финансова помощ от Google за 500 000 щатски долара за фондация Nasscom в подкрепа на 100 000 работнички в селското стопанство с цифрова и финансова грамотност.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова