Кралското семейство отправя молитви за възстановяването на принц Филип

322

Принц Филип, съпругът на английската кралица е бил подложен на процедура по лечение на сърцето в болницата„ Свети Вартоломей “.

Бъкингамският дворец обяви, че вчера херцогът на Единбург  е  бил подложен на успешна процедура заради предшестващо сърдечно заболяване. Лечението на принц Филип е преминало успешно, но вероятно ще се наложи той да остане в болница още няколко седмици, за да се възстанови напълно.

99-годишният херцог на Единбург се лекува в болницата „Свети Вартоломей“ в Лондон, след като миналият понеделник бе преместен  с линейка от болницата на крал Едуард VII. Филип е прекарал повече от две седмици в болница, като това е най-дългият му престой в историята.

„Цялото кралско семейство и служителите се молят за принц Филип“, сподели източник от двореца пред в.“Daily Mail“. През последните месеци усилията  на всички са  били насочени към това кралицата  Елизабет и съпругът и  да  бъдат предпазени от опасния вирус, който завладя целия света.

Британската кралица и херцогът на Единбург се изолираха в замъка Уиндзор извън Лондон заради пандемията от пролетта на миналата година. Кралицата, остана там и продължава да изпълнява ангажиментите си. От Бъкингамския дворец разпространиха в понеделник вечерта видеозапис от виртуалното й участие миналата седмица в церемонията по откриването на статуя в Австралия.

Превод и редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова