Как да се отървем от пристрастяването към телефона?

95

Случвало ли ви се да се окажете безмислено приклещени към своето мобилното  устройство? Ако редовно получавате неконтролируем сърбеж  да проверявате известията си, когато трябва да правите нещо друго, не сте сами.

Ново проучване установи, че близо една трета от младите хора на възраст между 18 и 30 години са пристрастени към своето мобилно устройство, съобщават от Independent.

Оказва се, че удълженото време на употреба на нашите мобилни телефони, влияе върху способността ни да създаваме нови спомени, да мислим задълбочено, да се фокусираме и да запомняме информация.

Ето някои начини да се справим с пристрастеността си към мобилните устройства:

Добра идея е и да установим периоди от деня, които да прекараме без смартфона си

От избирането на 30-минутна почивка, до постоянното му изключване или оставяне у дома, когато излизаме на разходка. Малки стъпки, които помагат в крайна сметка да изградим пълна 24-часова детоксикация.

Друг начин да се справим с нашата телефонна зависимост е да определим конкретни пространства, в които телефонът ни ще бъде забранен. Една от най-лесните и най-ефективни области за това е нашата спалня, като проучванията показват, че това подобрява съня.

За да се справим с пристрастяването към нашия Facebook, Instagram или Twitter, просто трябва да изключим напълно известията си или да оставим телефона си на безшумен, или самолетен режим.

По публикацията работи: Ралица Димитрова