Преместиха принц Филип в друга болница две седмици след приемането му

1221

Британският принц Филип, съпругът на кралица Елизабет II, бе преместен от една лондонска болница в друга, обявиха от Бъкингамския дворец.

Причината за преместването на принц Филип е лекуване на инфекция и  наблюдаване на съществуващо сърдечно състояние.

99-годишният херцог на Единбург беше приет в болница „Крал Едуард VII“ в Лондон на 17 февруари, след като се почувства зле. По-късно от двореца потвърдиха, че той се лекува от инфекция.

Принц Филип прекара там 14 дни, преди да бъде преместен  в болница „Свети Вартоломей“, също в Лондон. Там лекарите ще продължат да го лекуват от инфекция и да наблюдават, вече съществуващото му сърдечно заболяване. Това е най-дългият период на хоспитализация на принца.

Херцогът се чувства удобно и се поддава на лечение, но се очаква да остане в болница поне до края на седмицата, се казва в изявление на кралския офис за комуникации.

Най-малкият син на принц Филип, принц Едуард, заяви наскоро пред британския Sky News, че баща му се справя „много по-добре“ и очаква с нетърпение завръщането си у дома.

Принц Филип, който навършва 100 години през юни, се оттегли от обществения живот през 2017 г. и през последните години няколко пъти беше отвеждан в болницата. През декември 2019 г. той получи болнично лечение за вече съществуващо състояние.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова