Утре: Избори за кмет на община за първи път в пандемия у нас

158

Утре ще се проведат първите избори за кмет на община в условията на пандемия у нас. Това са изборите в Мъглиж. Кандидатите за стола са трима .

Трима са кандидатите за кмет на община Мъглиж – д-р Душо Гавазов, издигнат от ПП ГЕРБ, Златко Остришев – от Местна коалиция „Движение България на гражданите “ и „Изправи се БГ“ и Миглена Филипова – от Коалиция „БСП за България“, предаде БТА.

Извънредният вот беше насрочен след внезапната смърт на кмета Господин Господинов през август миналата година. Петнадесет секции ще отворят утре врати в Община Мъглиж, където ще се проведат първите избори за кмет в условията на пандемия. Осем от комисиите ще бъдат с по 7 члена, а седем – с по 9 члена. Всеки един от тях ще разполага с маска и три броя ръкавици. Личните документи няма да се докосват с ръце, обясни председателят на ОИК.

Право на глас имат 9284 избиратели. Най-младият сред тях е 18-годишният Стоян Милков. Най-старият избирател е 101-годишната Пена Тодорова от село Сливито, която има рожден ден на 3 март.