Борисов: Всеки момент се очакват да пристигнат 57 хиляди ваксини в Блгария

295

Днес се очакват да пристигнат в България 57 хиляди ваксини, които чрез създадената организация още през нощта ще бъдат разпределени. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Чирпан, където инспектира нова пречиствателна станция на града.

Видео от посещението на премиера е публикувано в профила му в социална мрежа. Пречиствателната станция е с технология за обеззаразяване. По думите на Борисов в Ямбол и Елхово новите пречиствателни станции пречистват на сто процента водата.
„Най-важното е след изборите да има стабилно правителство с максимално съгласие, защото през предстоящите месеци до декември трябва да минем три процента ръст, тъй като само това ще оправи дефицита и догодина отново ще гоним петте процента и 120-130 млрд. лв. Брутен вътрешен продукт“, каза още премиерът Борисов, предаде БТА.

„Това трябва да е в съзнанието на всеки политик, който казва, че милее за държавата – как до края на годината да възвърнем трите процента“, допълни той.
По повод предстоящото отваряне на ресторантите на 1 март премиерът Борисов подчерта, че трябва да се обясни на хората, че пандемията не е отминала. Трябва внимание, дистанция и ум, разчитам на чувството на самосъхранение и на интелигентността на българина, допълни още той. По думите му хората не трябва да забравят, че пандемията върлува и отнема човешки животи.