Каракачанов от летище Безмер: С празни политически приказки армия не се прави (ВИДЕО)

162

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес посети летище Безмер.

„Днес е един хубав ден за българската бойна авиация. На летище Безмер имаме 8 самолета СУ-25, готови да изпълняват своите бойни задължения. Буквално преди две години бяхме пред перспективата да нямаме нито един от тях, а те са основен боен инструмент за поддръжка на сухопътни войски и на флота”, заяви министърът.

Той добави, че благодарение на активността на командирите на ВВС и инициативата на ръководството на авиобазата е бил сключен договор за ремонт и модернизация на осем от съществуващите самолети СУ-25 и днес те вече са готови.

„Имаше много скептици, които казваха, че нямаме нужда от стари руски самолети. Аз винаги съм смятал – няма руски самолети няма. Щом са платени от българския гражданин, те са български и изпълняват мисии по защита на теритиориалната цялост на България, за отбрана на държавата”, каза още Каракачанов.

„С празни политически приказки армия не се прави. Дълги години назад не сме имали осем самолета СУ-25 в бойна готовност. Той е машина, която е абсолютно съвместим с авиацията на НАТО”, обясни военният министър.