Ангелов: Изключително неприятно сме изненадани от AstraZeneca, самолетът стои и чака (ВИДЕО)

1072

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов започна брифинга възмутен от фирмата доставчик на ваксината AstraZeneca

„На фона на ситуацията в страната сме изключително неприятно изненадани от фирмата, която трябваше да достави ваксината разработена в Оксфорд“. Това заяви на редовния брифинг на здравните власти проф. Костадин Ангелов.

Той съобщи, че 117 000 дози са пристигнали на 22 февруари. Това е с 33 000 дози по-малко.

Остра реакция срещу „АстраЗенека“ от страна на Здравното министерство: Компанията отвърна (ВИДЕО)

„На 15 февруари бяхме информирани, че ще получим две доставки от 87 000 и 54 000 дози ваксини. Нещо повече – вчера научихме, че на 1 март България евентуално ще получи дози, а не очакваните ваксини. В рамките на 3 дни водим сериозни разговори на различни нива с фирмата-доставчик“, обясни проф. Ангелов за проблемите с доставките на ваксини от „АстраЗенека“.

„Съобщихме на фирмата, че сме готови да изпратим самолет. Два дни той стои и чака“, оплака се още проф. Ангелов. Той уточни, че се водят разговори и се чакат решенията на разни бордове и директори кога ще тръгне камионът с ваксини към България.

„Уважаеми представители на AstraZeneca, нека да съм пределно ясен, нямаме нужда от вашата учтивост, а от ваксини. Нека уговорките да се спазват. На тази бази ние правим всичко, което сме постигнали до този момент“, добавя Ангелов.