Заловиха 23 тона кокаин, предназначен за Нидерландия

4378

Властите в Хамбург и Антверп са заловили рекордните 23 тона кокаин, който е бил предназначен за Ниделандия. Това се е случило в рамките на две пратки през този месец, съобщи нидерландската прокуратура, цитирана от Ройтерс.

Двете пратки заедно са на стойност около 600 милиона евро според цени на кокаина на улицата, казаха от прокуратурата, като това е най-големият заловен кокаин, насочен някога в посока Нидерландия, предаде NOVA.

Прокурорите съобщиха, че в сряда е арестуван 28-годишен нидерландец, който е регистриран като получател на контейнерите, в които са намерени наркотиците.

В Хамбург, Германия, бяха открити 16,17 тона кокаин в над 1700 кутии с кит за стена (материал за запълване на стенни дупки), пристигнал на контейнерен кораб от Парагвай.

В белгийското пристанище Антверпен са били открити около 7,2 тона кокаин, скрити в контейнер, пълен с дървени блокчета, изпратени от Панама.

Във вторник нидерлнадските митничари пък обявиха за заловено при една акция най-голямо в историята на Нидерландия количество хероин – над 1500 кг, който беше открит на пристанището на Ротердам.

По публикацията работи: Мариела Анастасова