Заведенията ще отворят врати при стриктни мерки: Вижте какви са те

421

Днес стана ясно, че окончателната дата, на която ще отворят заведенията е 1-ви март, а нощните клубове ще отворят на 1-ви април. Това решение беше взето след среща между ресторантьорите и представители на кабинета.

На нея се реши, че заведенията ще работят при 50% капацитет, до 6 души на маса и до 23 часа.

Освен това от 1 март се разрешават и организираните събития – конгресен и конферентен туризъм, който ще работи при 30% капацитет на залите в затворени помещения, предаде Bulgaria On Air.

Екскурзиите също ще се осъществяват при ясни правила – представяне на документ за PCR или антигенен тест за коронавирус или сертификат за поставена ваксина на туриста.

„Има единно решение за ваксинация на туристическия сектор. Ние препоръчваме ваксинация на заетите в сектор „Туризъм“ така, както другите страни, за да можем преди активния летен сезон да внесем спокойствие не само за този сектор, а за икономиката, и въобще за завръщането на социалния живот като цяло“, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

„Ние сме „за“ да бъдем включени като туризма в плана за ваксинация. По-важно е да се ваксинира 70% от населението, защото в едно заведение, в което работят 20 души – влизат 200-300″, смята от своя страна председателят на Българската асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

По публикацията работи: Мариела Анастасова