Приятелката на убиеца на Милен Цветков отрече той да е употребявал наркотици, пиел чай

950

Симона Цанкова, приятелка на обвинения за смъртта на журналиста Милен Цветко, разкрити пред съда подробности около катастрофата.

Процесът срещу подсъдимия Кристиан Николов започва по същество, след като на разпоредително заседание през януари той изрази съжаление. Тогава Николов не отрече,че е извършил  престъплението. Първа беше разпитана Симона Цанкова, приятелка на подсъдимия. Тя беше в колата по време на фаталната катастрофа.В продължение на два часа Симона отговаряше на въпроси на двете страни и съдебния състав. По думите й тя не е видяла и не е усетила отклонение на автомобила, в който са били те двамата, заедно с приятеля им Георги Иванов.

Цанкова каза още, че не е усетила ускорение на скоростта, освен секунди, след като чула вик от Георги, малко преди сблъсъка.Тя обясни, че след катастрофата само Кристиян е отишъл да помогне на журналиста, като събул едната си обувка и я сложил под главата му. Дал му вода и се опитал да му направи изкуствено дишане.

Симона Цанкова заяви, че никой друг от свидетелите не се е притекъл на помощ, а само са давали наставления. Младата жена потвърди показанията си по време на разследването, че Георги Иванов е избягал от местопрестъплението, а тя е излязла от автомобила от последна.

Тя беше категорична, че подсъдимият не употребява наркотици и води здравословен начин на живот, но всяка вечер използва „чай за успокоение и паста“. В съдебната зала не стана ясно какви са тези продукти.