Политик замени колата си с камила в знак на протест

66

В Индия лидер на Конгреса и бивш член на парламента реши да протестира ярко срещу повишаването на цените на горивата. Местният политик смени колата си с камила.

Бившият член на индийския парламент язди животното от резиденцията си до образователния институт „Раджив Ганди“ в Раджамандри.

В средата на февруари 2021 г. финансовият ежедневник The Mint съобщи, че цените на бензина в Делхи са стигнали рекордните 1,23 долара за литър. Цената на дизеловото гориво в Делхи нарасна до 1,1 долара за литър.

Цените на дребно на автомобилните горива в страната варират в различните щати в зависимост от нивото на местния данък върху продажбите или ДДС и транспортните разходи. По този начин в щата Раджастан, който има най-висок ДДС върху горивата в Индия, цените на бензина и дизеловото гориво също бяха по-високи, отколкото в други региони на страната.

Министърът на петрола и природния газ в Индия Джармендра Прадхан заяви на 21 февруари, че покачването на цените на горивата в Индия се дължи на споразумението на страните от ОПЕК за намаляване на производството на петрол.