Борисов от Димитровград: Обмисляме да пратим самолет да докарат ваксините (ВИДЕО)

79

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в „Неохим“ в Димитровград.Това стана ясно от живо включване в социалните мрежи. С него бе и заместник-министър председателят Томислав Дончев.

„Много здраво встъпихме в преговорите с Газпром, намалихме над 50% от цената“, каза премиерът и добави, че са били възстановени близо 17 млн. лева, благодарение на което всичко служители са запазили работните си места.

„Ако не бяхте направили преговора с Газпром, това предприятие щеше да си отиде. Над 1000 души щяха да останат без работа“, изказа благодарности ръководителят на предприятието.

По плана за възстановяван има и пари за подкрепа на бизнеса, в това число и за зелен преход. Имали все още преговори с Европейската комисия и да се разшири обхвата, като се добави и Димитровград, а не само района на Стара Загора“, поясни вицепремиерът.

По повод на ваксините Борисов каза „Работете и се пазете. Ето сега върви ваксинирането. От сутринта съм водил разговори. Обмисляме да правим самолет да докара ваксините, а не да ги чакаме с тир за два дни“, поясни фемиерът.
Ваксините са единственото решение да живеем. Сега имаме много заразени – вълната ще се здигне, заради това единственото решение е ваксината“, категоричен бе Борисов.