Кое е най-опасното място за заразяване с Коронавирус

blank
Снимка: Pixabay

От началото на пандемията, здравните власти ни препоръчват да избягваме затворените помещения. Но с напредване на заразата възникват въпроси за това кои са най-опасните места за предаване на вируса. 

Проучване потвърждава, че наистина 75% от инфекциите се случват на тези места, на които липсва вентилация и проветряване.Освен семейните събирания, заведения и хотели, една особено опасна зона за заразяване е асансьорът. Той е идеалният пример за затворено пространство без вентилация, в което е невъзможно да се поддържа безопасна дистанция, през което минават десетки дори стотици пътници на ден, и в който неизбежно се докосват дръжката и бутоните за съответния етаж, където може да дебне вирусът, предава „Монитор“.

Всъщност аерозолните частици, които разпространяват коронавирус във въздуха, могат да се задържат в асансьори в продължение на три часа, повече от достатъчно време за заразяване на хората там.

Има случаи на заразяване, докато сте сами в асансьор, така че понякога дори спазването на препоръките опасността е толкова реална, че не можете да я избегнете, констатира испанската La Sexta.

- Реклама -