Извънредна заповед на министърът Ангелов(ДОКУМЕНТ)

2953

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Агелов издаде извънредна заповед за ваксините. Това научаваме от сайта на Министерството.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов разпореди на РЗИ-тата в страната да провеждат следната организация за ваксиниране на хората, които не попадат в приоритетните групи на националния план за ваксиниране – свободен достъп до ваксините ще има целодневно събота и неделя, в следобедните часове на работната седмица и при необходимост ще бъдат отваряни денонощни кабинети в болници, определени от РЗИ.

„Всеки български гражданин, независимо от здравния му статус, може да бъде ваксиниран. Няма да остане гражданин, който да иска да бъде ваксиниран и да не бъде”, каза проф. Ангелов.

Изборът на ваксини обаче ще е факт, когато започнат да идват регулярните количества. Въпреки това, министър Ангелов е категоричен, че и трите, които се поставят в момента, са достатъчно ефективни.

Средно по 1500 ваксинации се поставят на час за цялата страната. Статистиката за деня съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов във Фейсбук профила си.

В страната има 318 пункта за имунизиране и по думите по-рано днес на здравния министър всичките работят. Пред тях през целия ден се редят хора и се вият опашки от желаещи да се имунизират срещу COVID-19. Желателно е гражданите, които имат придружаващи заболявания могат да носят епикризи, които да представят преди извършване на прегледа, посочиха от лечебните заведния.