Григор Димитров: Разочароващ край на няколко невероятни седмици

79

Григор Димитров е разочарован от представянето си на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Няколко дни след като напусна турнира на четвъртфинал, българският тенисист сподели в своя профил в социалните мрежи, че няма търпение да се завърне на южния континент и отново да играе пред публика.

Роденият в Хасково тенисист за 11-ти път в своята кариера се подвизава в основната схема на първата за годината надпревара от Големия шлем. Той достигна до четвъртфинал, като отпадна от руския квалификант Аслан Карацев, тъй като изпитваше силни болки в гърба. Преди това Димитров успя да се справи с двама шампиони от Големия шлем – Доминик Тийм (шампион на Откритото първенство на САЩ от 2020 г.) и Марин Чилич (шампион на Открито първенство на САЩ през 2014.

„Разочароващ край на няколко невероятни седмици. За мен означаваше толкова много отново да мога да играя пред публика. Вашата подкрепа означава всичко за мен. Не мога да благодаря достатъчно на Крейг Тайли и организаторите на Откритото първенство на Австралия заради безбройните часове, които отделиха, за да направят турнира възможен за нас. Нямам търпение да се завърна в Мелбърн“, написа Григор.

Преди да се включи в първата важна надпревара за новия сезон, Димитров и колегите му прекараха 2 седмици в изолация, за да бъдат сигурни организаторите, че няма да има разпространение на коронавирус заради турнира. Българинът беше от щастливците, които можеха да тренират по строга програма и само с определени негови колеги. През останалото време той живееше в хотелската си стая заедно с новата си любима – Полита Османова.

Публиката присъстваше в първите дни на турнира: а след това местните власти наложиха карантина и за 5 дни забраниха събиранията на открито и закрито. Димитров обаче получаваше страхотна подкрепа от българите в Австралия, които идваха на трибуните с трибагреника.