Дариткова: Заедно със СДС имаме програма с ясни цели и приоритети

135

По думите ѝ до края на следващата седмица ще има готови листи за предстоящите парламентарни избори.

„В годините доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че може да носим отговорност и да се учим от грешките си. Нашата рецепта за успех е работа, работа, работа. Това и обещаваме на нашите избиратели, ако получим тяхната подкрепа. Заедно със СДС имаме програма с ясни цели и приоритети, с която да изведем България от епидемичната ситуация и последствията от нея. Медицинският протокол е готов. Въведените противоепидемични мерки гарантират здравна сигурност на изборния процес. Нашият апел е за масово участие в изборите, защото само по този начин ще бъде легитимен следващият избран парламент и излъченото от него правителство“, коментира пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова след регистрацията на коалиция ГЕРБ/СДС в ЦИК за участие в парламентарните избори на 4 април, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Тя подчерта, че се борят за доверието на гражданите. „Обобщават се резултатите от номинацията на кандидат-депутати в структурите ни. До края на следващата седмица ще имаме окончателно оповестени списъци с кандидати за народни представители“, коментира тя. Попитана дали лидерът на партията Бойко Борисов ще бъде водач на листи, Дариткова отговори с „да“.

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов заяви, че са подали днес документи за регистрация за участие в парламентарните избори като коалиция ГЕРБ/СДС. „В рамките на три дни събрахме 52 000 подписа. Иначе подадохме 9999 подписа, колкото е изискването. Документите бяха приети без забележка“, подчерта той.

По публикацията работи Снежина Раева