Баща изнасили и преби доведената си дъщеря в Монтана

1862

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 46-годишният баща, изнасилил и пребил малолетната си доведена дъщеря.

През 2012 г. обвиняемият К.М. е заживял на съпружески начала с К.Р. и с трите й деца в къща в квартал на гр. Монтана. Мъжът злоупотребявал с алкохол, нанасял й побои, принуждавал жената да събира смет от кофи и контейнери за битови отпадъци. Децата не посещавали редовно училище, поради неполагане на грижи и незаинтересованост от страна на майката и поведението на обвиняемия М.

В началото на м. ноември 2017 г. К.Р. постъпила в болнично заведение за раждане на дете. През това време малолетните й деца останали в дома на обвиняемия.

Една вечер, след употреба на алкохол, К.М. събудил 13-годишната дъщеря на К.Р. Мъжът накарал момичето да се съблече, ударил го и го заплашил с побой. Преодолял съпротивата му и осъществил полов акт с детето. Плачът му по време на насилието бил чут от брат й, който се събудил и станал свидетел на случващото се.

Тогава малолетното момиче не споделило на майка си за изнасилването от страх пред обвиняемия К.М. Впоследствие, след като напуснали дома му и заживели в спокойна обстановка на друго място, детето й разказало за преживяното.

Междувременно в отдел „Закрила на детето“ постъпил сигнал относно проблемното поведение в училище на другото дете на К.Р. Служители на социалната институция осъществили срещи както с майката, така и с децата й. В хода на проведен разговор с дъщеря й се разбрало, че тя била заплашвана и изнасилена. Били предприети необходими действия за изясняване на случая и уведомена прокуратурата.

Предстои делото срещу обвиняемия К.М., който е осъждан, да продължи в съда.