Категорично: Обявиха кога си отива коронавирусът и се връщаме към стария живот

3080

Категорична прогноза за краят на COIVD-19 пандемията направи доц. Сотир Марчев. Според кардиологът, през пролетта на 2022 ще се върнем към нормалния си живот. 

Той коментира, че през изминалата година първата и водеща причина за смъртност в САЩ по време на разгара на кризата около коронавируса са били сърдечно-съдовите заболявания. На второ – онкологичните и на трето – инфекциите от COVID-19, предаде NOVA.

„В пика си, коронавирусът успява да достигне до трето място като причина за смъртност в Щатите. Ние, хората, българите, средностатистическият пациент, се страхува от коронавирус, но умира от сърце”, добави медикът.

„Трите причини за смъртност се дължат на едно и също нещо. Това е нездравословният начин на живот. Обездвижването, наднормените килограми, нездравословното хранене, недостатъчният сън, хроничният стрес. Всичко това, от една страна, причинява сърдечно-съдови заболявания. От друга – унищожава имунитета”, заяви той.

По неговото мнение, гаранцията за неуспеха на ваксините е всеки да започне да коментира неща, които не са му специалност.

„За да се оправи държавата, всеки трябва да си чете длъжностната характеристика и да прави това, което пише там”, каза още доц. Марчев