Приеха оставката на депутата Валентин Николов, избират нов председател на Енергийната комисия в НС

81

Причината за подадената от негова страна оставка е свързана с участието му в конкурса за ново ръководство на Българския енергиен холдинг

Депутатите приеха със 172 гласа “за”, 2 “против“ и един “въздържал се” оставката на народния представител Валентин Николов от ГЕРБ. Той се отказа от работното си място на „Дондуков“ 1 с намерение да се кандидатира за член на борда на Българския енергиен холдинг.

Валентин Николов беше председател на Енергийната комисия в Народното събрание. Сега обаче народните представители трябва да си изберат негов заместник до изборите на 4-и април.

В началото на заседанието депутатите приеха седмичната си програма, предаде Нова телевизия. В нея е включен проект на решение за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията на творци, сред които Антон Дончев, Георги Чапкънов, Ицхак Финци и Цветана Манева.

Депутатите ще разгледат на второ четене промени в Административно-процесуалния кодекс, в Закона за гражданското въздухоплаване и в Закона за мерките срещу изпирането на пари, и на първо четене – в Закона за чистотата на атмосферния въздух и в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

По публикацията работи Снежина Раева