Арестуваха шефа на Френския киноцентър: Обвинен е в опит за изнасилване

163

Доминик Бутона, ръководител на Френския национален киноцентър, беше задържан под стража по подозрения за сексуално посегателство и опит за изнасилване, съобщава АФП.

Жалбата е подадена от неговия 22-годишен кръщелник на 7 октомври за обстоятелства, датиращи от месец август 2020 година, поясниха от прокуратурата в Нантер, където са извършени следствените действия. Кръщелникът няма роднинска връзка с г-н Бутона, предаде БТА.

По думите на Еманюел Марсини, адвокат на обвиняемия, Доминик Бутона няма никакви притеснения относно изхода на съдебната процедура, тъй като не бил извършил каквото и да било нарушение.

Петдесет и една годишният продуцент беше назначен за ръководител на френския Национален киноцентър на 24 август 2019 година. В периода 2007-2019 година той е помогнал за финансирането на 250 творби, сред които „Полиция“ /2011/, „Недосегаемите“ /2011/, „Вълчият зов“ /2019/ и др.

При назначаването му редица френски кинодейци изказаха своите опасения, че Бутона ще даде прекалено комерсиална насока на този филмов институт, припомня агенцията.

По публикацията работи: Мариела Анастасова