Коалицията на Мая Манолова и „Отровното трио“ се регистрира в ЦИК за предстоящия парламентарен вот

224

Коалиция „Изправи се – Мутри вън!“ подаде документи за участие на парламентарни избори на 4-ти април. Тази сутрин Мая Манолова и адв. Николай Хаджигенов отидоха със своите съратници в Централната избирателна комисия (ЦИК). Плътно до тях беше и лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. 

За регистрацията са събрани 5507 подписа. Те бяха внесени от Мая Манолова, Николай Хаджигенов, Татяна Дончева, Димитър Делчев и други от лицата на формацията. Новото обединение декларира, че ще е алтернатива и обеща ревизия на управлението, пише bTV.

От името на обединението Мая Манолова обясни програмата им – 30 милиарда от европейския съюз да стигнат до хората, да се отмени данъка за доход до 650 лева, да се преизчислят пенсиите, а работещите да получават минимум по 1000 лева месечно. В плановете им е и реформа в съдебната система.

По отношение на името на обединението лидерът на „Изправи се.БГ“ заяви, че няма абсолютно никакви законови основания за отказ на регистрацията нито в Изборния кодекс, нито в решението на ЦИК за наименованието на партиите и коалициите.

Татяна Дончева – лидер на „Движение 21“, добави, че чисто юридически актовете на ЦИК подлежат на обжалване пред Върховния административен съд и уточни, че това ще бъде направено веднага, ако бъде отказана регистрация на обединението.

По публикацията работи: Мариела Анастасова