Христо Иванов: Тръгваме към изборите с намерението да обърнем посоката на развитие на страната

65

Първата регистрирана партия в ЦИК за парламентарните избори е „Демократична България“. Така Христо Иванов изпревари партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

Припомняме, че от днес ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите, а крайният срок е 17 февруари.

От днес: Започна регистрацията на партиите в ЦИК (ВИДЕО) 

„Внесохме 9999 подписа, четири от тях бяха електронни. ЦИК не прие електронните подписи – България стои в хартиената епоха. ЦИК не са част от дигиталната епоха“, заяви след внасянето на документите съпредседателят на ДБ Христо Иванов, пишат Novini.bg.

„Ключовите ни приоритети са съдебна реформа, електронно управление, радикална модернизация и премахване от политиката на ключови фигури. Тръгваме към изборите с намерението да обърнем посоката на развитие на страната“, съобщи още Иванов.

„И промяна на икономиката. Корупцията души държавата ни. На година се крадат по 10 млрд. лв. от България“, допълни ген. Атанас Атанасов.

Атанасов обяви, че ДБ иска промяна и благодари на привържениците, които са стояли 24 часа пред ЦИК, за да може партията да е първа.

По публикацията работи: Мариела Анастасова