Президентът Първанов: Тези, които искат да надвият Бойко Борисов го подценяват

801

Георги Първанов, президентът на Република България в два последователни мандата направи интересен коментар на актуалната политическа обстановка в страната.

По негови думи: „Тези, които искат да надвият Борисов на юруш, просто го подценяват“, заяви Георги Първанов, предаде БНТ.

Аз съм работил с три последователни правителства – мога да кажа перфектно с царя – Симеон Сакскобургготски, на приливи и отливи с Тройната коалиция и противоречиво – с позитиви, но и с тежка конфронтация по времето на Бойко Борисов, заяви Първанов.

Но дори по времето на тежък сблъсък – това е било сблъсък за политики. Дори, когато срещу мен бяха изречени много тежки, грозни думи и от страна на ГЕРБ, Иван Костов, Волен Сидеров, аз предпочитах да не отговарям директно, с агресивност. Аз отговарях с политики – предлагах различни политики за изхода от кризата, провеждах дискуии и в крайна сметка, на една от тях премиерът Борисов дойде. Даже доведе и Симеон Дянков, който бих казал, беше основният дразнител в нашите отношения, допълни Първанов.