След тежката верижна катастрофа на АМ „Струма“: Движението е възстановено

76

Движението по АМ „Струма“ в района на Ново Делчево в посока София след днешната тежка верижна катастрофа е възстановено. Това съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Тежка верижна катастрофа на АМ „Струма“: Най-малко 9 коли са се ударили (ВИДЕО)

Освен мъглата, вероятно и несъобразена с пътните условия скорост, са довели до верижната катастрофа в района на санданското село Ново Делчево. Четирима са пострадалите, които са настанени в болнични заведения без опасност за живота.

Платното на магистралата в посока София остава затворено, като обходният маршрут е през Сандански.

Движението от граничния пункт „Кулата“ до мястото на катастрофата е било спряно, като полицията е организирала изтеглянето на натрупалите се автомобили в обратна посока. Осигурен е обходен маршрут през Ново Делчево и Сандански. В момента на място работят разследващите органи, които не се ангажират с прогноза кога ще бъдат изтеглени катастрофиралите автомобили и ще бъде отворено за движение платното на магистрала Струма към София.

От Пътната агенция съобщиха за „Хоризонт“, че на електронните табла в този участък на магистралата е имало информация за гъста мъгла и предупреждение за намаляване на скоростта, подадена от контролния център, намиращ се в сградата на областно пътно управление. В този район на 5 февруари 2021 г. стана тежък пътен инцидент, при който отново заради гъста мъгла се удариха близо 30 коли и камиони, над десет бяха ранените, а един човек загина в опит да предупреди останалите участници в движението за верижната катастрофа.

По публикацията работи: Мариела Анастасова