Борисов на инспекция с швейцарския посланик: В сравнение с Франция нашите мерки са най-либерални в света (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов заедно със швейцарския посланик Мюриел Коен посети завод за производство на хранителни продукти и напитки. Компанията изрази своите благодарности към премиера за добрите политики и за възможността за развитие и по време на пандемия.

Борисов и министърът на икономиката Лъчезар Борисов се запознаха от първо лице с взетите противоепидемични мерки, които се спазват и благодариха на компанията за благотворителната ѝ и социална дейност, както и това, че пазят работниците си и са коректен работодател.

„Най-радостното за нас е, че такива големи компании с огромно име в света не само, че не си тръгват, а продължават да правят нови мощности в България. Това отговоря на всички въпроси за инвестициите у нас. Ние също помагаме и запазваме работници. В сравнение с Франция нашите мерки са най-либерални в света. Ако само за момент българите си представят какво е там – че в 18 часа трябва да са по домовете… Как щяха да се чувстват?“, попита Борисов, а посланикът обяви, че е щастлива, че е в България по време на тази криза, именно заради либералните и адекватни мерки.

„Само мога да се радвам, вдигайте доходите, пазете хората“, препоръча премиерът и отбеляза, че се стараят да пазят както здравето на хората, така и психиката. Директорът на предприятието благодари за бързата и адекватна реакция на правителството в началото на пандемията при осигуряването на зелени коридори, което е позволило компанията да не спира работа.

„Благодаря на посланика на Швейцария, която е много активна и работим добре, у нас има много инвестиции от Швейцария“, каза Борисов.

„Поздравления и за компанията и за инвестициите в България, които са добър икономически партньор. Гордея се, че днес и премиерът, и министърът на икономиката са в швейцарска компания, за да Ви връчат този сертификат, че създавате работни места и развивате успешна инвестиция“, каза и посланикът.