Момиченце с ампутирани крайници изумява всички със спортните си умения (СНИМКИ/ВИДЕО)

280

7-годишната Хармони е с ампутирани крайници и въпреки това, тя изумява всички със своите спортни умения, защото може да плува, да язди, да се набира на халки.

Тя е почетен член на отбор „Лъвски сърца“ в Англия. Има и 5 значки и златен медал от гимнастическия салон, в който тренира. Печели трето място на състезание по скок на дължина, предава bTV.

Едва на няколко месеца тя е диагностицирана с менингит В. Септицемия уврежда крайните й, заради което се налага те да бъдат ампутирани. Отрязват и върха на нослето й.

Лекарите от болницата в Бристол дават на Хармони-Роуз едва 10% шанс да оцелее. Родителите ѝ споделят нейната история за организацията Meningit is now, които подкрепят случаи на засегнати от менингит в Обединеното кралство.

Впоследствие малката Хармони претърпява повече от 10 операции.

„Ние бяхме късметлии. Хармони може и да е загубила ръцете и краката си, но все още се наслаждава на живота си“, казват родителите й.

Родителите й непрестанно я подкрепят в новите начинания. Тя може да държи четката, така че да рисува с водни бои, както и да оцветява различни фигурки. Научила се е да плува и да се гмурка.

„Хората винаги ще ти казват, че не можеш. Тогава се усмихни и им отговори „Само гледайте!“ – окуражава я майка ѝ.

По публикацията работи: Мариела Анастасова