Напушени момчета рискуваха живота си, за да си направят екстремно селфи

91

Полицейски служители намериха и иззеха наркотични вещества от 23-годишен мъж, други двама шуменци са задържани в полицейското управление за извършени действия, с които са опасни за себе си.

Малко след 15:00 часа в дежурната част на РУ-Шумен е приет сигнал, че трима младежи са се качили по бетонните форми на паметник „Създатели на българската държава“ и съществува опасност да паднат.

На място са насочени два полицейски екипа.

След пристигане униформените заварили на място 24-годишен шуменец. Казал им, че е слязъл след като видял, че идват. Отрекъл с него да има други.

На място пристигнали служители на сектор „Специални тактически действия“ към областната дирекция.

Установили, че на около 60 метра височина на тясно пространство стоят двама младежи. Предполага се, че са се качили на бетонните форми, за да си правят екстремни селфита. Установена било, че са мъже на по 23 години от Шумен.

При допълнителна проверка станало ясно, че в портфейла на единия от тях има семена кафяво-зелени на цвят и пликче с около грам суха тревиста маса, по думите му – „марихуана“. Иззети са, предстои да бъдат лабораторно изследвани.

23-годишният е задържан за притежание на наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.. 354 А от НК. Другите двама шуменци на 23 и 24 години са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен за това, че с действията си са опасни за себе си.