„Суха“ серия за Ливърпул: Пореден мач без попадение в противниковата врата

39

Отборът е без гол вече в три поредни мача, след като и вчерашният двубой срещу Манчестър Юнайтед завърши с резултат 0:0

Ливърпул се намира в най-продължителната си „суха“ серия от 2005 година насам, след като завърши наравно 0:0 с Манчестър Юнайтед и не е вкарвал гол във вътрешното първенство вече в три поредни мача, пише sportal.bg. Отборът на Юрген Клоп започна двубоя с три точки зад лидера в първенството Манчестър Юнайтед, но двата отбора направиха тактическо надлъгване и не си вкараха за нулево равенство. Така шампионите останаха трети след 18 двубоя и изостават с точка от Лестър Сити.

Ливърпул е без гол вече в три поредни мача и е само третият шампион в историята с подобна серия. Арсенал го направи през сезон 1998/1999 и Лестър го повтори през 2016/2017.

Ливърпул е и в серия от четири поредни срещи без победа, като отборът е вкарал само един гол в тези срещи. Поредицата започна след разгрома със 7:0 срещу Кристъл Палас през 19 декември, като след това шампионите завършиха наравно 1:1 с Уест Бром, 0:0 с Нюкасъл и загубиха с 0:1 срещу Саутхамптън. В неделя пък дойде и равенството с Юнайтед.

Въпреки че някои лоши серии продължават, същото важи и за една положителна. Ливърпул не е губил на „Анфилд“ в 68 поредни мача във Висшата лига, а последното поражение е с 1:2 срещу Кристъл Палас през април 2017.

Още една серия обаче падна в неделя, след като Юнайтед удържа „червените“ без гол в домакинство за първи път от октомври 2018 насам. Тогава Манчестър Сити не допусна попадение срещу Ливърпул, който вкара в следващите 42 мача.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова