Дани Каназирева:Всички участници в партита ще бъдат глобени

156

Всички са глобени след тържествата в заведения в Пловдив снощи. Това заяви Дани Каназирева по отношение на нарушенията на мерките против COVID-19 от петък вечер.

„Всички участници в партита ще бъдат глобени, както и собствениците на заведенията, нарушили заповедта на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб. Това съобщи областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева по повод акцията в ресторант „Рибарника“, провела се снощи, предаде trafficnews.bg.

Както стана ясно по-рано, голямо незаконно парти с над 50 човека и с гост изпълнител – поп звездата Милко Калайджиев се е провело в Пловдив. Заведението отворило неправомерно, за да може собственикът да отпразнува рождения си ден. Припомняме, че полиция обсади ресторанта и се стигна дори до бой.

„Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден“, коментира Каназирева.

Тя съобщи, че са санкционирани 55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева. Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер -2 хиляди лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града – „Малката Марица“, в което също е имало незаконно парти. Полиция е имало и в друг обект – денс клуб „Делайт“.