Екшън в Карнобат: Заловиха престъпник, издирван с червена бюлетина от Интерпол

853

При опит да бъде задържан, мъжът скочил през прозореца на къщата

В резултат на полицейските действия на служители от сектор „Издирване“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Карнобат е задържан 32-годишният криминално проявен и осъден за кражба Николай Иванов от Сливен.

Иванов се укривал от изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ в размер на 9 месеца за извършено престъпление по смисъла на чл. 195 от НК, наложено му по наказателно дело от общ характер от състав на Районен съд – Елхово.

Сливенчанинът е обявен за издирване с европейска заповед за арест и от Интерпол с червен бюлетин, след като от години е издирван първо на местно, после на национално ниво. Установено е, че мъжът се укрива в частен дом на свои познати, разположен в карнобатското село Деветак. При опит да бъде задържан 32-годишният мъж скочил през прозорец на къщата, но не успял да осуети полицейските действия, съобщават от бургаската полиция. Арестуван е и предаден на служители от Областна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието за изтърпяване на присъдата.