Политолог: Трифонов има млада подкрепа, при Манолова ще видим ефекта от „Отровното трио“

66

Кой ще управлява след изборите у нас – коментира политологът Първан Симеонов

По традиция тези които загубят, казват, че изборите не са честни. Нищо отново няма да се случи, просто ГЕРБ останаха много дълго време на власт и скърцането със зъби срещу тях се засили. БСП, партията на Слави и „Демократична България“ вероятно ще кажат „изборите не бяха честни“. Това заяви политологът и изпълнителен директор на „Галъп“ Първан Симеонов в студиото на „България сутрин“.

„Сега живеем в трудна ситуация и след изборите може да е още по-трудна, особено когато няма коалиции“, посочи той.

По думите му консултациите, които президентът Румен Радев провежда за изборите, няма да променят неговия имидж.

„В България едва ли има повече от 5,5 млн. души, от които 3,5 млн. ще гласуват, което е добро ново за Европа“, смята политологът и добави, че интересът към изборите у нас се проявява „когато дойде някой нов месия“.

„Трифонов има млада подкрепа, ще видим какво ще направи, ще видим каква ще е кампанията му. При Манолова ще видим ефекта от „Отровното трио“, при ВМРО – от Северна Македония, останалите ще видим дали биха се коалирали“, коментира Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Според него за момента най-големият въпрос е как ще се управлява след изборите и отговорът е „няма да е лесно“.

„След 2020 година нямаме право да се изненадваме от нищо. Тези ваксини ни бяха представени като светлината в тунела, но излиза някой и казва, че не е ясно кога ще се ваксинираме, обаче трябва да си стоим вкъщи. Дано това да не остане така до изборите, защото е ясно, че това е удобно за властта. Използвам повода да кажа да се спазват мерките“, каза още политологът.

По публикацията работи Снежина Раева