За първи път: Заведение изисква документ за направена ваксинация срещу COVID-19 преди посещение

258

Заведението се намира в италианско градче, а собственикът му е категоричен, че който иска да се наслади на удоволствията, които предлага, е длъжен да представи документ, че се е ваксинирал срещу COVID-19

Собственикът на непретенциозна бирария в италианското градче Кунео се превърна в може би първия в света, който ще изисква клиентите да му предоставят документ, че са били имунизирани срещу новия коронавирус, за да ги допусне в заведението си.

В своя публикация във Фейсбук Мичеле Трапани е категоричен, че който иска да се наслади на вкусна храна, приятно питие и хубава музика ще му се наложи да представи документ или сканируем QR код, който да докаже, че въпросният посетител е ваксиниран срещу COVID-19.

Собственикът уверява още, че заведението му ще разполага със специален сертификат, удостоверяващ безопасна среда от здравните власти.

Решението, взето от Трапани, най-вероятно няма да е единственото, тъй като все повече в последно време се говори за издаването на т.нар. имунизационен паспорт на всеки в Италия, който си е поставил ваксина срещу COVID-19. Подобен документ би позволил пътуването със самолет или кораб, информира италианското издание „Ла Република“.