Веселин Марешки към Румен Радев: Стъпката за консултации е добра, но е много закъсняла (НА ЖИВО)

200

Ред е на ПП „Воля“. Президентът се среща с представители на партията във връзка с  провеждането на избори, които да гарантират правото на глас и здравето на българските граждани.

След като обсъди вота с представители на ГЕРБ, БСП и ДПС, държавният глава прие и депутати от ВОЛЯ.

„Консултациите при Вас са закъснели. Считаме упражнението, което правим днес с тези консултации, за абсолютно безсмислено и като израз на уплаха, на некомпетентност, на страх да се поеме отговорност за избор на датата за изборите”. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в началото на консултацията.

„Считаме, че на първата възможна дата, на 28 март, изборите трябва да бъдат проведени”, каза още той.

„Чуваме за екзотични идеи за гласуване по пощата. Ние не виждаме разликата дали хората ще се редят на опашки в секции или в пощи“, посочи Марешки. И допълни: „Видеонаблюдението на броенето на бюлетините е най-евтиният вариант за честни избори“.

„Оценявам високо вашата откровеност, така се прави конструктивен дебат. Некомпетентно обаче според мен е, да се подпишеш под предложение за конституция, която не сте чел. Вие го направихте. Екзотично е да подкрепяте здравни мерки, които досега никой не е видял”, заяви Румен Радев.

„Моите консултации не са закъснели. Закъсняхте вие – законодателите, защото трябваше отдавна да сте избягали от тази отговорност, както го решихте, но поне по-рано – да прехвърлите всичко на ЦИК. Вие го направихте в последния момент”, допълни той.