Уволниха медицински служител заради кражба от тежко болен пациент с COVID-19

448

Жената откраднала над 3200 лв. с няколко транзакции

Голяма сума пари е била открадната от дебитната карта на тежко болен пациент от COVID-19, който впоследствие починал в УМБАЛ-Стара Загора, съобщава „Монитор“. За престъплението научава съпругата му, малко след като са й съобщили тъжната вест на 5 януари.

68-годишният Добромир Андонов, постоянно пребиваващ в село Пет могили, бил настанен за лечение с тежката диагноза на 15 декември. Състоянието му обаче се влошило и малко преди Нова година той бил преместен в интензивно отделение, където се наложило интубиране.

При хоспитализацията той взел със себе си личната си карта и тази на съпругата си, като записал ПИН-кодовете на листче, съхранявано сред останалите му документи.

На 6 януари от името на майка си, за източването на картата жалба във Второ РУ „Полиция“ е подал 46-годишният му син Антон. В хода на досъдебното производство е установено, че източването е било осъществено чрез няколко транзакции в периода между 30 декември м.г. и 4 януари, задържана е 56-годишна жителка на Стара Загора. Същата работи като санитарка в областната болница и е била установена по видеозаписите на терминала, откъдето е теглила сумите.

Веднага след като е станало ясно, че тя е мародерствала, е била освободена дисциплинарно от работа, уточниха от ръководството на УМБАЛ- Стара Загора. Жената е успяла да изтегли над 3200 лв.

По публикацията работи: Зорница Буковска