Как блокирането на акаунта на Тръмп повлия върху акциите на Twitter?

blank
Снимка: Pixabay

Това е първият път, когато се банва профил на държавен глава

Акциите на Twitter са спаднали със 7% след блокиране акаунта на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп, предава „Ройтерс“, позовавайки се на първоначалните данни от Уолстрийт днес. Пунктовете са се понижили до 8 на 100, след като в петък от една от най-големите социални мрежи обявиха, че стопират за постоянно профили на държавния глава.

Тръмп има над 88 милиона последователи, а публикациите му са били ретуитвани милиарди пъти. Други социални платформи, включително Facebook, също прекратиха акаунта на президента след размириците и опита за превземане на емблематичната Капитолия миналата сряда. Банването на Тръмп обаче оказа най-сериозно влияние върху имиджа на Twitter в сравнение с конкурентите на компанията.

Това е първият път, когато държавен глава е баннат от социална мрежа. Това беше безусловно последвано от оттеглянето на привърженици на Тръмп. Европейският комисар за вътрешния пазар и услуги Тиери Бретон дори сравни опитът за окупация на сградата на американския конгрес с терористичните атаки на 11 септември 2001.

Превод и редакция: Зорница Буковска

- Реклама -