Зловещи останки:Изчезналият самолет внезапно е паднал в морето. Имало е деца и бебе(ВИДЕО)

1829

Както вече съобщихме, индонезийските власти изгубиха връзка със самолет Boeing 737-500 на Sriwijaya Air, изпълняващ вътрешен полет с 56 души на борда.  Според първоначалните данни самолетът се е разбил в Яванско море.

Агенция „Синхуа“ съобщава, че бреговата охрана вече е открила мястото на катастрофата и останките от летателната машина, предаде NOVA.

За по-малко от минута самолетът е загубил над 3000 метра височина. Това се случило четири минути след излитането на самолета от летището в Джакарта.

Полет SJ182 от Джакарта е летял към град Понтианак в провинция Западен Калимантан на остров Борнео (Калимантан). Самолетът Боинг 737-500 на авиокомпанията Sriwijaya Air е возел 59 пътници, включително пет деца и бебе и е загубил внезапно около 3 300 метра височина над Яванско море четири минути след излитане от столичното летище.

Министерството на транспорта на Индонезия съобщава, че е в ход разследване и са готови за акция по спасяване, след като е изгубен контакт с полета от Джакарта до Понтианак. Sriwijaya Air заяви, че все още събира по-подробна информация относно полета, преди да направи официално изявление.