За авантюристи: Най-дългата разходка в света

112

562 дни ще са ви необходими, ако ходите по 8 часа на ден

Всякакви идеи минават през главата на авантюристите и любителите на дългите пътешествия. Има хора, които просто отварят картата и си избират случайна дестинация. Ако разгледате по-задълбочено земното кълбо обаче, със сигурност ще се натъкнете на един изключително интересен маршрут. За него се споменава в Reddit.com.

Той обхваща невероятните 22387 км, ако се минава пеш без спиране, ще са ви необходими 4,492 часа или 187 дни. Ако обаче възнамерявате да се движите с нормална скорост и ще ходите само 8 часа на ден, ще ви трябват 562 дни, за да пресечете този път и много авантюристи може да искат да преминат през това преживяване.

Започвайки пътешествието си от Кейп Таун (Южна Африка), вие ще преминете през 16 екзотични държави, включително Южен Судан, Сирия и Грузия. Наред с това ще се изкачите на обще 117, 693 m и ще се спуснете на общо 117,686 m.

Вълнуващото, освен дългия период от време, необходим за това, се нуждае от огромна физическа способност, равна на разходите за катерене и спускане на връх Еверест – приблизително 13 пъти, освен висок опит и умения в къмпингуването и начините за съвместно съжителство и оцеляване, защото приключенецът ще премине почти всички сезони и метеорологични условия по време на пътуването си.