Денят ще бъде дъждовен на много места в страната

42

Днес се очертава да бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд

В западните райони има условия за значителни количества. В крайните южни планински части ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър и там е възможно да прегърми. В останалата част от страната вятърът ще е предимно слаб от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. В Западния Предбалкан дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а максималните от 2°-3° в северозападните до 14°-15° в крайните южни райони.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600-1700 метра – от сняг, в Стара планина и на по-малка височина. Ще духа умерен и силен, по откритите части в южните райони и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, по-значителни преди обяд в южните райони. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 9-10° в северните до 14-15° в южните райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала.