Размирици в САЩ: Има четири жертви, открити са бомби (ВИДЕО)

121

Напрежението възникна по време на церемонията по мирно предаване на властта. Привърженици на Тръмп се вдигнаха срещу победата на Байдън

Четирима души са починали по време на насилствената окупация на сградата на Конгреса във Вашингтон от привърженици на президента Доналд Тръмп в сряда, съобщи началникът на полицията в американската столица Робърт Конти, предаде Асошиейтед прес.

Той уточни, че в тях са включени жена, която е била застреляна от полицията на Капитолия, и още трима, които са починали „при спешни медицински случаи“, предава Нова телевизия.

Жената е била простреляна, когато тълпата се опитала да нахлуе през барикадирана врата на Капитолия, отбранявана от въоръжена полиция от другата страна. Тя е била откарана в болница с огнестрелна рана и по-късно е починала.

Вашингтонската полиция съобщи, че са били открити две самоделни бомби, едната пред Демократическия национален комитет, а другата пред Републиканския национален комитет. На територията на Капитолия са намерени още едно дългоцевно оръжие и коктейл „Молотов“. 57 души са арестувани, 47 от тях за сериозна агресия.

По публикацията работи Снежина Раева